FAKTA OM PARADENTOSE

Alm. Fakta om paradentose

Wadat er her igang med paradentose behandling på en patient

Paradentose - skyldes betændelse i tandens støttevæv, herunder den knogle tanden sidder fast i. Derfor kaldes tilstanden også "De løse tænders sygdom". Sygdommen kan ikke ses med det blotte øje og generer dig sjældent, før den er langt fremskreden. Særligt rygere, diabetikere og personer med nedsat immunforsvar er udsatte, og dine gener har også betydning for, om du er disponeret for sygdommen.

Paradentose kan - hvis den opdages i tide - sættes i stå, men skal følges nøje, hvilket kræver hyppigere besøg hos vore tandplejere eller tandlægen, end hvis du har raske tænder. Du må leve med risikoen for, at sygdommen blusser op igen. Derfor kræver paradentose også livslang behandling. Dels kræver den omhyggelig hjemmetandpleje af dig med både almindelig tandbørstning og dertil mellemrumsbørster, tandtråd el. tandstikkere. Dels kræves regelmæssig, dybdegående tandrensning og tandrodsrensning, der hjælper til med at holde paradentosen nede. Tandsten og plak skal fjernes for at undgå fortsat betændelse i tandkødet. I svære tilfælde er det nødvenvendigt at operere.

Sådan opstår paradentosen - Omkring dine tænder findes en tandkødslomme, der ved mennesker uden paradentose er 2-3 mm dybe. Har du plak el. bakterier på dine tænder, fordi du ikke har børstet dine tandflader fuldstændigt rene, kan der opstå betændelse i dit tandkød (gingivitis). Hos mennesker, som er udsatte for paradentose, kan der så ske en forværret udvikling af tandkødsbetændelsen. Tandkødslommerne vil blive dybere, og der vil dannes tandsten på tændernes rødder. Dette er med til at skabe yderligere betændelse i tandkødet - en ond cirkel er i gang. Med tiden vil knoglen omkring tænderne trække sig tilbage, hvorved tænderne bliver stadig løsere.
Læs mere her

Åbningstider:

Mandag Onsdag Torsdag 8-18 Tirsdag 8-16.30 Fredag 8-16


Link ind til en vejviser Birketorvet 15 . 7200 Grindsted
Link til telefonen hvis du er på en smartphone Tlf.: 75 31 08 44

Åbningstider:


Birketorvet 15 . 7200 Grindsted Tlf.: 75 31 08 44
Privatlivspolitik

Produceret for Tandlægerne Birketorvet Aps. af VWEB-consult.dk
sitemap